E-mobilitás

Az „Energia két keréken- mobilitás témaút kialakítása Zala megyében” elnevezésű mintaprojektünk fő célja az „E-mobilitás” népszerűsítése Zala megyében. A projektünk során elektromos kerékpár kölcsönzési- promóciós hálózatot építettünk ki egy turisztikai témaút mentén, mely keretében a térségbe érkező turisták az elektromos kerékpár újdonságtartalmát élvezve látogathatják meg a témaút nevezetességeit. A turisztikai célú „E-mobilitás” zöld témaút élményekben gazdag, színes programot biztosít az egész család számára.

Az elektromos kerékpár tökéletes választás azok számára, akik nagyobb erőfeszítés nélkül szeretnék két keréken bejárni a Zalai-dombságot. Amellett, hogy az elektromos kerékpár egy környezetbarát közlekedési eszköz, nem szennyezi a levegőt, kivallóan alkalmas hosszabb távok megtételére, és a fizikai erőnléted sem gátol meg abban, hogy megbirkózz egy magas emelkedővel.

Családoknak is kifejezetten előnyös elektromos kerékpárral kirándulniuk Zalában, mivel a kerékpár elektromos rásegítése kiegyenlíti a családtagok közötti erőnlétbeli különbségeket, így nem jelent gondot a gyerekek kisebb állóképessége.

Mindemellett az elektromos kerékpározás különleges élményt biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Tekerés közben nem kell az erőlködésre koncentrálni, gyönyörködhetsz a tájban és élvezheted az elektromos motor hajtóerejét.

A projektben résztvevő partnerek (Zala Megyei Fejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft., Göcsej-Hegyhát LEADER Egyesület, Népi Mesterségek Műhelye Egyesület) összehangolt munkájának és a LEADER Térségek közötti együttműködés támogatásának köszönhetően valósult meg a projekt.